Planning

De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

2021-07-26 fasering

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1) per 28 juli 2023

De gebieden Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard en een deel van het gebied rondom Barsingerhorn/Haringhuizen zijn 99% voltooid (aangegeven in groen). Die abonnees zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

Het blauw en paars gekleurde deel nabij Kolhorn is bijna gereed. Zie onderstaande figuur en toelichting met meer details.

Kolhorn-NoordKanaalweg, Havenweg, Albert Beensweg
GEREED-OPGELEVERD
Op 31-12-2022 zijn alle aansluitingen opgeleverd.
Barsingerhorn-NoordKohornerkade, Hemmerweg, Kromme Gouw
GROTENDEELS GEREED-OPGELEVERD
Dit is/wordt aangelegd/aangesloten in combinatie met de aanleg Barsingerhorn-kern.
Betreffende bewoners zijn benaderd door Kabeltex ter bevestiging van hun inschrijving. Indien men zich nog niet ingeschreven heeft kan dat rechtstreeks bij klantenservice Kabeltex 0222 315411 of administratie@kabeltex.nl.
Kolhorn-ZuidWestfriesedijk, De Strook, MolenkolkDit wordt aangelegd/aangesloten in combinatie met de aanleg Kolhorn-kern.
Aanleg vergunning aanvraag is ingediend en als akkoord gehonoreerd door Gemeente Hollands Kroon.
Uiterlijk eind 2023 is genoemd door J. Drijver van Kabeltex als opleverdatum, dus werkend.
Betreffende bewoners zijn benaderd door Kabeltex ter bevestiging van hun inschrijving. Indien men zich nog niet ingeschreven heeft kan dat rechtstreeks bij klantenservice Kabeltex 0222 315411 of administratie@kabeltex.nl.

Reeds ingeschreven adressen zijn/worden door Kabeltex, vlak voor de aanleg, benaderd met de vraag of zij nog steeds aangesloten willen worden. Ook de niet-ingeschrevenen aan die wegen worden benaderd met de vraag of zij zich willen aansluiten met uiteraard vermelding van het voor hen geldende bedrag buitengebied toeslag. Als men ervoor kiest om geen aansluiting te willen en later alsnog aangesloten wil worden, betaalt men de werkelijke kosten op basis van opname door de aannemer, dat zal altijd meer zijn dan wanneer zij hun abonnement (her)bevestigen.

Planning Digitale Stad (rood op kaart 1, details op kaart 2) per 28 juli 2023

Aan de blauw gemarkeerde wegen ligt de glasvezelkabel gereed om door te trekken. Bij velen is de kabel inmiddels doorgetrokken. De aannemer start binnenkort met het aansluiten van de laatste adressen aan de Alkmaarseweg. Indien u op dit moment nog geen aanleg-overeenkomst heeft, dan kunt u daarvoor een offerte opvragen bij Digitale Stad, https://www.digitale-stad.nl/regio/hollands-kroon/.

LET OP!

1. Oplevering buitengebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al een overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt. Direct Kabeltex bellen i.p.v. wachten op de email kan natuurlijk ook.

2. Oplevering buitengebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Daar waar Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, heeft u een verzoek van Digitale Stad gekregen om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan was t/m 15 juli 2021 € 1.900 eenmalig of € 12,65 per maand, bij aanmelden na 15 juli 2021 bedraagt dit de werkelijke kosten zijnde minimaal € 2.150,-. Zodra u die overeenkomst bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (KPN of Kabeltex) activeren, waarna die provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan, zijnde Digitale Stad + één provider.

3. Voorbehoud planning

Ook al zijn Kabeltex en Digitale Stad bijna klaar met de aansluitingen, een planning is altijd onder voorbehoud. Citaat: “We kunnen niet altijd inschatten wat we tegenkomen bij werkzaamheden. De aannemer neemt daarom een paar dagen voor de daadwerkelijke werkzaamheden contact met u op om een concrete afspraak te maken.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij: