Planning

De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

2021-07-26 fasering

Alle aansluitingen in het groene deel zijn gereed.

Het blauwe deel nabij Kolhorn wacht op afronding door aannemer van Kabeltex.

Het rode deel is aangesloten door Digitale Stad.

Het paarse deel wacht op de garantstelling van de provincie. Barsingerhorn: Hemmerweg. Kolhorn: Kolhornerkade, Westfriesedijk.

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1)

De gebieden Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard en een deel van het gebied rondom Barsingerhorn/Haringhuizen zijn 99% voltooid (aangegeven in groen). Die abonnees zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

Het blauw gekleurde deel ten noorden van Kolhorn wordt binnenkort aangelegd.

Het paarse deel wordt aangesloten zodra de garantstelling van de provincie rond is. De zitting door de Raad van State heeft plaatsgevonden op 19 april 2021. De uitspraak van de Raad van State wordt 25 augustus (i.p.v. 14 juli) 2021 verwacht. Zodra de uitspraak bekend is wordt de planning bekend gemaakt.

Planning Digitale Stad (kaart 2)

Ook de 4e en laatste POP (een huisje/kast waar vanuit de internet, TV en telefoniesignalen worden geleverd) is gereed. Het lange wachten op de stroomaansluiting van Liander is voorbij. Zowel providers KPN als Kabeltex hebben de technische inrichtingen van de POP’s gereed. Concreet betekent dit dat aan de blauw gemarkeerde wegen de glasvezelkabel gereed ligt om door te trekken tot in uw pand of bij velen al doorgetrokken is. Voor dit ‘doortrekken’ tot in uw pand heeft een eindsprint actie plaatsgevonden tm 15 juli 2021. Als u de daarbij behorende overeenkomst met Digitale Stad heeft afgesloten zorgen zij dat er geschouwd wordt op uw adres en dat u bericht krijgt wanneer hun aannemer komt aanleggen. Indien u nog geen aanleg-overeenkomst heeft kunt u een offerte daarvoor opvragen bij Digitale Stad, https://www.digitale-stad.nl/regio/hollands-kroon/. Zodra de aansluiting in huis is gebracht kunt u uw abonnementswens met de provider (zoals Kabeltex) bevestigen. De door u gekozen provider regelt uw inhuis-werking.

Laatste update van bovenstaande planning: 26 juli 2021.

LET OP!

1. Oplevering buitengebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al een overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt. Direct Kabeltex bellen i.p.v. wachten op de email kan natuurlijk ook.

2. Oplevering buitengebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Daar waar Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, heeft u een verzoek van Digitale Stad gekregen om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan is t/m 15 juli 2021 € 1.900 eenmalig of € 12,65 per maand, daarna minimaal € 250 extra. Zodra u die overeenkomst bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (KPN of Kabeltex) activeren, waarna die provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan, zijnde Digitale Stad + één provider. U betaalt geen buitengebiedtoeslag aan Kabeltex of KPN.

3. Zelf nog geen abonnementen opzeggen

We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Uw provider zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij: