Planning

De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

2021-07-26 fasering

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1)

De gebieden Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard en een deel van het gebied rondom Barsingerhorn/Haringhuizen zijn 99% voltooid (aangegeven in groen). Die abonnees zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

Voor het blauw en paarse gekleurde deel nabij Kolhorn is tijdens een bijeenkomst op 29 augustus 2022 de planning vastgesteld conform onderstaande gebiedstekening en bijbehorende toelichting. Zie ook het nieuwsbericht hierover.

Kolhorn-NoordKanaalweg, Havenweg, Albert Beensweg
GEREED-OPGELEVERD
Op 31-12-2022 zijn alle aansluitingen opgeleverd.
Barsingerhorn-NoordKohornerkade, Hemmerweg, Kromme GouwDit wordt aangelegd/aangesloten in combinatie met de aanleg Barsingerhorn-kern.
Aanleg vergunning aanvraag is ingediend en als akkoord gehonoreerd door Gemeente Hollands Kroon.
31-3-2023 is genoemd door J. Drijver van Kabeltex als opleverdatum, dus werkend.
Binnenkort worden betreffende bewoners benaderd door Kabeltex ter bevestiging van hun inschrijving. Indien men zich nog niet ingeschreven heeft kan dat rechtstreeks bij klantenservice Kabeltex 0222 315411 of administratie@kabeltex.nl.
Kolhorn-ZuidWestfriesedijk, De Strook, MolenkolkDit wordt aangelegd/aangesloten in combinatie met de aanleg Kolhorn-kern.
Aanleg vergunning aanvraag is ingediend en als akkoord gehonoreerd door Gemeente Hollands Kroon.
Uiterlijk eind 2023 is genoemd door J. Drijver van Kabeltex als opleverdatum, dus werkend.

Reeds ingeschreven adressen worden door Kabeltex, vlak voor de aanleg, benaderd met de vraag of zij nog steeds aangesloten willen worden. Ook de niet-ingeschrevenen aan die wegen worden benaderd met de vraag of zij zich willen aansluiten met uiteraard vermelding van het voor hen geldende bedrag buitengebied toeslag. Als men ervoor kiest om geen aansluiting te willen en later alsnog aangesloten wil worden, betaalt men de werkelijke kosten op basis van opname door de aannemer, dat zal altijd meer zijn dan wanneer zij hun abonnement (her)bevestigen.

Planning Digitale Stad (rood op kaart 1, details op kaart 2)

Aan de blauw gemarkeerde wegen ligt de glasvezelkabel gereed om door te trekken tot in uw pand. Bij velen is de kabel inmiddels doorgetrokken. Voor dit ‘doortrekken’ heeft medio 2021 een eindsprint actie plaatsgevonden, waarin u de gelegenheid heeft gekregen om een glasvezelaansluiting aan te vragen zonder extra aansluitkosten. Als u de daarbij behorende overeenkomst met Digitale Stad heeft afgesloten bent u inmiddels voorzien van een glasvezelaansluiting of bent u in contact met hen over de afronding daarvan. Indien u op dit moment nog geen aanleg-overeenkomst heeft, dan kunt u daarvoor een offerte opvragen bij Digitale Stad, https://www.digitale-stad.nl/regio/hollands-kroon/.

De aannemer is bezig met het aansluiten van de laatste adressen.

Voorbehoud planning
Ook al is Digitale Stad bijna klaar met de aansluitingen, een planning is altijd onder voorbehoud. Citaat: “We kunnen niet altijd inschatten wat we tegenkomen bij de werkzaamheden. De aannemer neemt daarom een paar dagen voor de daadwerkelijke werkzaamheden contact met u op om een concrete afspraak te maken. Dit zou dus ook nog buiten bovenstaande planning kunnen vallen.

Laatste update van bovenstaande planning: 3 januari 2023.

LET OP!

1. Oplevering buitengebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al een overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt. Direct Kabeltex bellen i.p.v. wachten op de email kan natuurlijk ook.

2. Oplevering buitengebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Daar waar Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, heeft u een verzoek van Digitale Stad gekregen om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan was t/m 15 juli 2021 € 1.900 eenmalig of € 12,65 per maand, bij aanmelden na 15 juli 2021 bedraagt dit de werkelijke kosten zijnde minimaal € 2.150,-. Zodra u die overeenkomst bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (KPN of Kabeltex) activeren, waarna die provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan, zijnde Digitale Stad + één provider. U betaalt geen buitengebiedtoeslag aan Kabeltex of KPN.

3. Zelf nog geen abonnementen opzeggen

We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Uw provider zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij: