Wie is wie

Coöperatie Breedband Hollands Kroon

De coöperatie Breedband Hollands Kroon is in 2014 opgericht door Corry de Lange en Alexander op de Weegh. Doelstelling van de coöperatie is de realisatie van een breedbandnetwerk in de buitengebieden van de gemeente Hollands Kroon. In 2016 is de coöperatie een samenwerking aangegaan met Kabeltex waarmee de realisatie van dit breedbandnetwerk (in de vorm van een glasvezelnetwerk) gerealiseerd kon worden. De coöperatie is nu, samen met Kabeltex, eigenaar van het glasvezelnetwerk dat is aangelegd in het gebied Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard.

Kabeltex

Kabeltex is sinds 1988 provider van internet-, TV- en telefoniediensten. Het van oorsprong Texelse bedrijf levert deze diensten inmiddels aan vele particulieren en MKB-ondernemingen. Daarnaast levert Kabeltex landelijk diensten aan andere providers. Voor meer informatie over Kabeltex, zie www.kabeltex.nl.

Digitale Stad / Delta Rijssen

Digitale Stad verzorgt glasvezelprojecten in het buitengebied. In samenwerking met andere partijen leggen zij glasvezelnetwerken aan en verzorgen ze de diensten die hierop worden aangeboden. In Hollands Kroon heeft Digitale Stand het gebied Wieringen, Wieringermeer en Niedorp van glasvezel voorzien. Voor meer informatie over Digitale Stad, zie www.digitale-stad.nl.

FiberNH / FiberFlevo

FiberNH is ontstaan uit een klein ICT bedrijf uit de Noordoostpolder. Via een gerechtelijke procedure proberen zij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hollands Kroon te blokkeren.