Planning aanleg in Niedorp, Wieringermeer en op Wieringen

calendar-series-4-1192550[1]

Vandaag heeft Kabeltex een mailing verstuurd aan iedereen die staat ingeschreven voor een glasvezelaansluiting in het gebied waar Digitale Stad haar glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Het gaat hier dus om het gebied van de voormalige gemeenten Niedorp, Wieringermeer en Niedorp. Heeft u de mail niet ontvangen? U leest hem hieronder. Voor detailinformatie kunt u contact opnemen met de administratie van Kabeltex via 0222-315411.

De door Kabeltex verstuurde mail:

Geachte heer, mevrouw

Het hele gebied, op Wieringen na, is nu klaar om aangesloten te worden. Wieringen volgt medio augustus. 

Doordat niet Kabeltex maar Digital Stad in uw gebied de glasvezel heeft aangelegd dient u eerst met Digitale Stad een overeenkomst aan te gaan voor die aanleg, dit dient u zelf te doen via https://digitale-stad.nl/hollands-kroon. Per maand betaalt u hen € 12,50 (*) of de afkoop daarvan € 1.900. Hiermee vervalt de buitengebied toeslag van Kabeltex. Daarna regelt Digitale Stad met u een afspraak om de glasvezelkabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. 

Zodra deze aansluiting op uw adres gereed is, krijgt u bericht van Digitale Stad en heeft u de mogelijkheid om een overeenkomst te sluiten met één van de providers voor de aansluitingen in uw huis. De verwachting is dat medio augustus Kabeltex klaar is met voorzieningen naar de verdeelkasten van Digitale Stad en daarmee ook klaar is om haar provider-diensten bij u in huis te leveren. Als u daar niet op kunt of wilt wachten hopen wij uiteraard dat u t.z.t. alsnog overstapt naar Kabeltex. Immers als Kabeltex het avontuur met ons niet had aangedurfd dan was er waarschijnlijk nog niets gebeurd in onze “polder”.

Conclusie m.b.t. uw overeenkomst!

U gaat dus twee overeenkomsten aan: 

1. met Digitale Stad voor de aanleg “de toeslag”, wij noem(d)en dat de buitengebiedtoeslag (die vervalt dus bij Kabeltex)

2. met een provider (bij voorkeur Kabeltex) voor de internet/tv/telefoon dienst m.a.w. “het abonnement”

Regel nu de aanleg van de glasvezel tot in uw woning op https://digitale-stad.nl/hollands-kroon 

Op de website van Digitale Stad ziet u of uw pand gereed is voor aansluiting of binnenkort zal zijn. Indien er een melding komt “niet gepland” verzoeken wij u contact op te nemen met Kabeltex administratie@kabeltex.nl. Zodra u van Digitale Stad bericht krijgt dat de glasvezel aansluiting op uw adres gereed is voor gebruik, kunt u contact opnemen met Kabeltex voor het inplannen van de monteur voor de aansluiting in uw woning.

Heeft u vragen? 

Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u terecht bij:

• vragen over de provider diensten Kabeltex 0222-315411 of administratie@kabeltex.nl

• vragen over het realiseren van de aansluiting naar uw woning klantenservice Digitale Stad 085-0711944 of https://digitale-stad.nl/hollands-kroon

• algemene vragen over de Coöperatie: info@breedbandhk.nl

(*) Neemt u Kabeltex als provider dan geldt de speciale afspraak met Digitale Stad dat de toeslag pas verschuldigd is vanaf het moment dat Kabeltex uw installatie kan realiseren (normaal is deze termijn korter).