Uitspraak rechtbank uitgesteld

2014 logo klein

Op 9 januari heeft de rechtbank in Haarlem laten weten dat zij 6 weken extra de tijd neemt om een standpunt in te nemen in de rechtszaak die FiberNH tegen de provincie heeft aangespannen. Dit betekent dat de uitspraak van de rechter pas verwacht wordt rond 20 februari.

Een tegenvaller, aangezien iedereen al lange tijd zit te wachten op deze uitspraak. De uitspraak van de rechtbank heeft immers invloed op het vervolg van het glasvezelproject in Hollands Kroon. Nadat de rechtbank uitspraak heeft gedaan hebben partijen nog 6 weken de tijd om te besluiten of zij in hoger beroep gaan. Al met al betekent dit dat we pas eind maart / begin april iets denken te kunnen zeggen over de verdere voortgang.

De aanleg in Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard gaat ondertussen gewoon door. Het grootste deel van dit gebied is inmiddels aangelegd en de omgeving Barsingerhorn/Haringhuizen komt binnenkort op de planning, ongeacht de uitspraak van de rechtbank.