Vrijgeven financiering glasvezelnetwerk Hollands Kroon weer een stap dichterbij

2014 logo klein

De rechtbank in Haarlem heeft op 10 juli 2019 geoordeeld dat de provincie Noord-Holland de garantstelling voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hollands Kroon gewoon mag verlenen aan Breedband Hollands Kroon/Kabeltex. Tegen dit besluit kon Delta Rijssen Glasvezel Investeringen nog beroep aantekenen bij de Raad van State. Dit lijkt niet te zijn gebeurd. Waarmee er een einde is gekomen aan de rechtszaak die Delta Rijssen tegen de provincie heeft aangespannen.

FiberNH heeft nog wel uitstel gevraagd op het doen van een beroep bij de bestuursrechter. Voordat de financiering door de bank kan worden vrijgegeven moet ook deze zaak worden doorlopen. Wij verwachten dat één dezer dagen de zittingsdatum bekend wordt. Na die uitspraak (weer 6 weken) kan ook een FiberNH nog naar de Raad van State.

Ondertussen wordt door Kabeltex het netwerk in de omgeving Breezand/Anna Paulowna/Wieringerwaard gewoon aangelegd. De eerst abonnees maken inmiddels reeds gebruik van hun glasvezelaansluiting.