Aanleg glasvezelnetwerk Hollands Kroon start 7 januari 2019

OndertekenenContract

Op maandag 7 januari 2019 wordt gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon. Een mijlpaal waar lang aan gewerkt is, aldus Corry de Lange, directielid van Coöperatie Breedband Hollands Kroon. Binnenkort kunnen ook de inwoners van het buitengebied van Hollands Kroon eindelijk gebruik maken van alles wat het internet te bieden heeft.

Coöperatie Breedband Hollands Kroon heeft, sinds de oprichting in juni 2014, een intensief traject achter de rug. Na vele gesprekken met providers, aannemers, gemeente, provincie, ministerie, andere initiatieven en tal van adviseurs gaan we nu eindelijk aan de slag: het buitengebied van Hollands Kroon wordt voorzien van glasvezel. Straks beschikken alle inwoners van het buitengebied over de mogelijkheden die snel internet biedt. Ook de schotels kunnen van het dak en daarmee worden storingen op de TV ten gevolge van weersomstandigheden tot de verleden tijd.

Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met Kabeltex aan de realisatie van het netwerk. Deze samenwerking werpt nu zijn vruchten af. De combinatie van ondernemerschap, onafhankelijkheid, kennis en ervaring van Kabeltex enerzijds en het netwerk en de inzet van de vrijwilligers van Breedband Hollands Kroon anderzijds hebben geleid tot dit succesvolle resultaat. 7 januari start de aanleg en zal dit op een nog nader te bepalen locatie worden gevierd.

Aannemer Photonic Networks uit Alkmaar neemt de aanleg voor Kabeltex in uitvoering. De aanleg start in de omgeving Anna Paulowna en Breezand. Op bedrijventerrein Kruiswijk wordt het eerste gebouw met de benodigde apparatuur geplaatst. Na Anna Paulowna en Breezand wordt de rest van de gemeente Hollands Kroon aangesloten. Verwacht wordt dat de eerste inwoners rond de zomer actief gebruik kunnen maken van hun snelle internetverbinding. De aanlegplanning wordt binnenkort op de website geplaatst. Fijn dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen, aldus Corry de Lange.