Aanleg glasvezelnetwerk start na de zomer

bulldozer-4-1516495[1]

Vier maanden huis-aan-huis inwoners benaderen heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels heeft 60% van de inwoners zich ingeschreven voor een aansluiting op het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk. Dat betekent dat het netwerk er echt komt. Na de zomer zal worden gestart met de aanleg.

Minimaal 60% van de inwoners in het buitengebied van Hollands Kroon moest zich inschrijven om de aanleg van het netwerk mogelijk te maken. Om dit aantal te halen heeft een grote groep vrijwilligers vier maanden lang huis-aan-huis inwoners bezocht. In persoonlijke gesprekken is nut en noodzaak toegelicht, zijn vragen over abonnementen beantwoord en zijn inschrijfformulieren ingevuld. De directies van Coöperatie Breedband Hollands Kroon en Kabeltex zijn erg blij met de resultaten van deze vrijwilligers. Corry de Lange (Breedband Hollands Kroon): “Zonder de inzet van de vrijwilligers was het niet gelukt. Inwoners stellen de persoonlijke benadering op prijs, maken daarbij gebruik van de mogelijkheid om hun vragen te stellen en komen zo beter tot een goede afweging. Met veelal een inschrijving als resultaat.”

Kabeltex was al gestart met het ontwerp van het netwerk. “En dat is maar goed ook.”, stellen Jaap Drijver en Niels Jimmink van Kabeltex. “Voor het maken van een netwerk van deze omvang heb je echt even tijd nodig. Alle adressen moeten individueel ingetekend worden, de route van kabels moet bepaald worden, enzovoort. Doordat we vroeg met deze voorbereidingen gestart zijn kunnen we na de zomer echt starten met de aanleg.”. In 2018 zal dan het hoofdnetwerk worden gebouwd, waarna begin 2019 de eerste abonnees van hun internetverbinding gebruik kunnen maken. De doelstelling is eind 2020 alle aansluitingen gerealiseerd te hebben.

Mensen die zich vroegtijdig inschreven konden gebruik maken van een aantal financiële voordelen. Zo hoeven zij geen aansluitkosten te betalen en konden zij ervoor kiezen om 2 maanden korting op het abonnement te krijgen als zij zelf de installatie in huis doen. Om het succes van definitieve aanleg te vieren, wordt nog eenmaal de mogelijkheid aangeboden om gebruik te maken van die aantrekkelijke regeling. Iedereen die zich uiterlijk 31 augustus alsnog inschrijft kan van de voordelen gebruik maken.