Komt Hollands Kroon in de Internet Hall of Fame?

networking

Er is een Internet Hall of Fame, een erelijst van mensen die aan de wieg hebben gestaan van het hedendaagse internet. Kees Neggers is een sleutelfiguur in de ontwikkeling van het internet binnen Nederland, maar ook over de grenzen staat hij aangeschreven als een internetexpert die strijdt voor een open en vrij internet.

Neggers verrichte zijn pionierswerk onder meer als directeur van het Europese Academische Onderzoeksnetwerk (EARN) en SURFnet, de Nederlandse netwerkorganisatie voor onderzoeks- en onderwijsinstituten.

Als directeur van SURFnet introduceerde de Nederlander in 2001 een IP-netwerk met een overdrachtssnelheid van 10 gigabit per seconde.

Neggers werd in 2002 uitgeroepen tot Nederlandse ‘ICT-persoonlijkheid van het jaar’ en in 2012, het jaar van pensionering, werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Breedband Hollands Kroon is een initiatief dat eveneens gaat voor open en vrij internet in de vorm van een glasvezelnetwerk. Snel, betrouwbaar en klaar voor de toekomstige ontwikkelingen, maar bovenal een netwerk waar de inwoners van de gemeente zelf de controle over kunnen hebben.

Het burgerinitiatief onderscheidt zich dan ook van andere initiatieven doordat het geen commerciële belangen heeft. Het doel is duidelijk: alle inwoners en bedrijven binnen de gemeente een glasvezelaansluiting op het wereldwijde web.

Middels verschillende acties proberen de initiatiefnemers burgers binnen de gemeentegrenzen te enthousiasmeren om het project te omarmen. Het is dus zaak dat iedereen die zich reeds heeft aangemeld via de website ook andere vrienden, bekenden en familieleden bij het project betrekt. Dus deel zoveel mogelijk berichten via Facebook en Twitter om de olievlek ‘Breedband Hollands Kroon’ te verspreiden. Daarmee nomineren we tegelijk Hollands Kroon voor de Internet Hall of Fame!