Misverstand van de week: glasvezel is alleen interessant voor de buitengebieden

20130407_113146

Een veelgehoord misverstand is dat het glasvezelnetwerk van Breedband Hollands Kroon alleen voor de buitengebieden wordt aangelegd. Dat is echter niet juist. Ook de kernen worden aangesloten en kunnen straks gebruik maken van de ongekende mogelijkheden van glasvezel.

Glasvezel biedt, ten opzichte van de conventionele koper- en coax-kabels, ongekende mogelijkheden. Op dit moment al worden met glasvezel internetsnelheden gehaald die tot 1.000 keer zo hoog liggen als de kabel. Als u zich realiseert dat de behoefte voor bandbreedte de komende jaren zal blijven toenemen en u bedenkt zich dat binnen nu en 10 jaar de conventionele kabels deze snelheden niet meer kunnen bieden, dan is er maar een conclusie: glasvezel is klaar voor de toekomst.

Daar komt bij dat de abonnementen die op glasvezel worden aangeboden zeer concurrerend zijn met de abonnementen die op de kabel worden geboden. Sterker nog, in veel gevallen krijgt u voor hetzelfde geld meer snelheid. Of, als u op dit moment geen behoefte heeft aan extra snelheid, u kunt kiezen voor dezelfde snelheid maar u betaalt minder per maand.