Misverstand van de week: glasvezel is duur

euro-coins-1129407-m[1]

Een veel gehoord misverstand is dat het gebruik van ons glasvezelnetwerk duur is. De abonnementen zijn duur en u moet hoge aansluitkosten betalen. Het tegendeel is waar. De abonnementen zijn vergelijkbaar met het abonnement dat u nu al heeft en aansluitkosten zijn er niet!

Uiteraard is de hoogte van het abonnement van een aantal factoren afhankelijk. Verschillende providers hanteren verschillende tarieven. Voor verschillende abonnementsvormen worden verschillende tarieven gerekend. Maar dat is nu ook al zo. De provider waar u uw abonnement nu heeft afgesloten biedt ook meerdere abonnementen aan. Het is aan u te bepalen of u voor een lage prijs wilt instappen, of dat u het snelste en meest uitgebreide abonnement wilt afsluiten. In het laatste geval zal het abonnementsgeld hoger zijn.

Aansluitkosten hoeft u niet te betalen. Doordat de coöperatie geen winstoogmerk heeft kan de investering die de coöperatie moet doen worden terug verdiend over een langere periode dan gebruikelijk. Hierdoor is het niet nodig om aansluitkosten te rekenen.