Coöperatie Breedband Hollands Kroon legt glasvezelnetwerk aan in Hollands Kroon

Op 15 juli 2014 is Coöperatie Breedband Hollands Kroon U.A. opgericht. Deze coöperatie heeft zich tot doel gesteld de volledige gemeente Hollands Kroon te voorzien van een hoogwaardig glasvezelnetwerk. Met dit netwerk zullen inwoners en bedrijven nu en in de toekomst voorzien zijn van een stabiele en snelle internetverbinding.

Een betrouwbare breedbandverbinding is bijna een eerste levensbehoefte geworden. Bedrijven kunnen niet meer zonder, maar ook in de privésfeer is de aanwezigheid van een snelle internetverbinding niet meer weg te denken. Niet alleen voor de ontspannende activiteiten zoals het spelen van games of het kijken naar digitale televisie is snel internet nodig. Ook voor serieuze toepassingen zoals voor zorg op afstand is een betrouwbare breedbandverbinding randvoorwaardelijk.

Hollands Kroon is een grote gemeente met veel woningen en bedrijven verdeeld over 22 kernen en een groot buitengebied. Hoewel de meeste kernen zijn voorzien van kabelinternet, hebben de buitengebieden en een aantal industrieterreinen nog geen beschikking over een adequate internetverbinding. Via de coöperatie zullen alle inwoners en bedrijven op korte termijn kunnen beschikken over een glasvezelverbinding, zodat ook de "witte vlekken" straks verbonden zijn. Vanaf september zal er een grootschalige campagne worden opgestart waarin wordt uitgelegd hoe dit project wordt aangepakt en hoe inwoners en bedrijven aangesloten kunnen worden. In tussentijd wordt de website van de coöperatie (www.breedbandhk.nl), ondersteund door Facebook en Twitter, gebruikt voor de nodige informatieverschaffing.